Bespaar met een warmtepomp

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen om woningen en bedrijfsruimtes te voorzien van verwarming en warm water. De hoeveelheid energie die ze hiervoor gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. Zo zal een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot is beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.

Veca Energy uit Zonhoven heeft de knowhow in huis om uw warmtepomp vakkundig te plaatsen. We focussen op verzorgd werk en een flexibele service, tegen een prima prijs. Ook hier kiezen we voor hoogstaande kwaliteit en preciciewerk. Met expertise als meerwaarde. We kunnen drie soorten warmtepompen plaatsen, met name gewone warmtepompen, hybride warmtepompen en warmtepompen voor airco.

Met de LG Therma V warmtepomp is de meerprijs in 2 jaar terugverdiend!

De LG THERMA V warmtepomp is iets duurder dan een condensatieketel. De geringe meerprijs voor de uiterst spaarzame LG THERMA V warmtepomp verdient u echter al binnen de twee jaar terug. Wie de evolutie van de aardgasprijs volgt, weet dat energiebesparing de volgende jaren belangrijk is om het gezinsbudget in evenwicht te houden.

Ideaal voor nieuwbouw, maar ook voor vervanging gas- of stookolie-installaties

Door de splitopstelling van de LG Therma V warmtepomp kan het buitentoestel makkelijk in de tuin, op het terras of op het plat dak geplaatst worden. Voor de hydrokit is er voldoende ruimte in de berging, de garage of de bestaande stookruimte.Hij is immers niet groter dan een gaswandketel. De koelleidingen tussen beide toestellen kunnen tot 50 meter overbruggen.

Ook voor sanitair warm water

Met een aangepaste boiler kan aan elke behoefte aan sanitair warm water voldaan worden.
De LG Therma V warmtepomp brengt het water vlot op temperatuur, via een boilervoorrangsschakelaar. De regeling is voorgeprogrammeerd in de standaard regelaar van Therma V. Een elektrische weerstand kan wekelijks zorgen voor thermische desinfectie. Zo voorkomt u problemen met legionella. Een tweede ingebouwde warmtewisselaar kan buiten de winterperiode via een thermisch zonnepaneel de warmwaterproductie op zich nemen. Die optie zorgt voor een ideale combinatie van de meest vooruitstrevende en besparende technieken.

De lucht/water-warmtepomp met het hoogste rendement

Dankzij technische innovaties, zoals nieuwe (gelijkstroominverter) compressoren en ventilatoren, bereiken de warmtepompen van LG nu een veel hoger rendement. De energiekosten worden hierdoor gehalveerd. Tegelijk leveren de nieuwe warmtepompen een belangrijke bijdrage aan het behoud van het ecosysteem. Bij gebruik van groene stroom is de CO² uitstoot maar liefst 90% lager dan die van klassieke gas- of stookolie-installaties.

Een rendement dat 4x hoger is

Rendement bij 35°C

Rendement bij 50°C

10 goede redenen om voor de LG Therma V warmtepomp te kiezen

1. Totale verwarmingsoplossing

De Therma V kan zowel voor verwarming als voor aanmaak van sanitair water zorgen.
In combinatie met een warmwaterboiler kan, bij lagere verwarmingsbehoefte, een buffer voor het sanitair water opgewarmd worden. Optimaal is de verwarming via een vloerverwarmingssysteem. Voor een nieuwbouw kan het systeem best op lage temperatuur berekend worden. Bij een verbouwing kunnen bestaande radiatoren mee aangesloten worden, eventueel via een afzonderlijke hydraulische kring die op een hogere temperatuur werkt.

2. Tot 50% besparing t.o.v. gas en stookolie

Door nieuwe invertertechnologie haalt de LG Therma V maar liefst 75 % van de warmte gratis uit de buitenlucht. Zelfs bij vriestemperaturen. Waar de beste condensatieketels optimale rendementen halen van 109 %, haalt de LG Therma V een toprendement van 450%.
De kostprijs voor elektrische energie is bovendien veel stabieler dan die van gas, stookolie of hout. Daardoor is een duidelijke en budgetvriendelijke kostenprognose mogelijk. De installatie werkt ook uitstekend samen met thermische of fotovoltaïsche zonnepanelen.

3. Eenvoudig en betrouwbaar

De aansluiting is net zo eenvoudig als die van een wandketel. Er is geen risico op bevriezing van CV leidingen. De eenvoudige ingebouwde regelaar stuurt op een duidelijke manier de buitentemperatuurregeling, het sanitaire water en de warmwaterregeling. De “alles in 1” regeling kan vanaf een bepaalde buitentemperatuur automatisch een bijkomende weerstand opstarten voor een hoger comfortgevoel.

4. Comfortsysteem

De verwarming door vloerverwarming op lage temperatuur geeft het hoogste comfort. Hoge vloertemperaturen, zoals bij verwarming met gas of stookolie, hoeven niet meer. Gedaan met een onaangenaam gevoel en dikke voeten. De temperatuuropbouw van vloer tot plafond verloopt ideaal. Het hoofd blijft koeler, bloedstroom en metabolisme verbeteren.
Zelfs in vertrekken met hoge plafonds blijft het energieverbruik laag, want niet alle warmte gaat tegen het plafond hangen. De warmteafgifte past zich soepel aan de omgevingstemperatuur aan. Wordt de ruimte warmer door bv. zoninstraling, dan straalt het vloeroppervlak minder warmte uit. Wordt het plots kouder door te sterke verluchting, dan straalt het vloeroppervlak direct meer warmte uit.

5. Geen brandgevaar of CO-vergiftiging

Het brandgevaar verlaagt sterk, want olie, gas of hout worden uit de woning gebannen.
U hoeft niet te investeren in schoorstenen, u hebt geen reukhinder, geen risico op lekkages of bodemvervuiling, geen risico op explosie of CO-vergiftiging. Er wordt enkel zuivere energie gebruikt: een verademing voor de woonkernen.

6. Premies tot 4.100 euro

Sommige netbeheerders geven premies voor warmtepompen voor nieuwbouw. Ze worden verrekend in de totale EPB-berekening. De warmtepomp levert al snel tot 37 punten besparing op. Hierdoor wordt een E-peil van E-80, E-60 of zelfs lager haalbaar en is een premie tot 4.100 euro mogelijk. Voor bestaande woningen is een ander premiestelsel mogelijk. De installateur helpt bij het aanvragen van de premie. De investering wordt lichter en zelfs vergelijkbaar met een gas- of stookolie-installatie.

7. Zuiver en ecologisch – economisch en milieuvriendelijk

De LG Therma V biedt een oplossing tegen de opwarming van de aarde. Niet met dure futuristische oplossingen, maar met een realistische toepassing van de warmtepomp.
Een techniek die al 40 jaar bestaat en nu dankzij LG overal toepasbaar is. Iedere installatie bespaart jaarlijks 1 tot 5 TON CO². Ook bij fabricage, materiaalkeuze, transport en recuperatie kiest LG voor de meest ecologische oplossingen. Dankzij degelijke materialen en een corrosiewerende GOLDFIN COATING wordt de levensduur van de toestellen verlengd. Daardoor wordt de ecologische voetafdruk aanzienlijk kleiner. Met het ‘ LG Green Program Certifi cate’ voldoet LG niet enkel aan de strengste EU verordeningen. Het tekent ook voor het WEEE en RHOS programma (uitsluiten van giftige en niet-recycleerbare materialen en stoffen als lood, cadmium en kwik).

8. Productondersteuning

Via info-avonden worden studiebureaus, architecten en projectontwikkelaars ingelicht over de juiste keuze en de toepassing van de LG Therma V warmtepompen. Met technische trainingen voor installateurs en individuele projectbegeleiding verzekert LG-Thermo Comfort dat de behoeften van de eindgebruiker optimaal ingevuld worden, met het meest economische en ecologische verwarmingsproduct op de Belgische markt.

9. Comfortkoeling mogelijk

Afhankelijk van het type kan de Therma V ook voor koeling zorgen, via vloerkoeling of ventiloconvectoren.

10. Garantie

De jarenlange ervaring van LG als producent van airconditioners en warmtepompen waarborgt een hogere effi ciëntie, een langere levensduur en een storingsvrij gebruik.

Hybride waterpomp

Omwille van de steeds duurder wordende energieprijzen, gaat men alsmaar vaker op zoek naar technieken om de energiekost te beperken. Een warmtepomp installeren is dan een goede oplossing, hoewel bestaande woningen omwille van hun slechte isolatie hieruit nog te weinig rendement halen en lucht gekoppelde systemen in de winter meer energie verbruiken. In dat geval kan u beter beroep doen op de hybride warmtepomp.

ide warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met een klassieke gasketel. Het principe van een hybride warmtepomp is dat de installatie steeds zal kiezen voor het systeem met het hoogste rendement. Tijdens het grootste deel van het jaar zal dat de warmtepomp zijn. Op dagen dat het echt koud is en de temperatuur lager dan 2°C daalt, zal de warmtepomp echter een slechter rendement halen, en zal de gasketel de warmteproductie overnemen. Ook de productie van warm water kan gebeuren via de gasketel, omdat warmtepompen voor temperaturen tussen 50 en 60°C minder goed presteren.

ooral voor renovatie van bestaande woningen

Meestal worden hybride warmtepompen gebruikt om bestaande woningen milieuvriendelijke warmte te laten produceren. Dat komt omdat bestaande woningen vaak niet voldoende geïsoleerd zijn om één van de gewone warmtepompsystemen te gebruiken. Doe je dat wel, dan zal de warmtepomp zeer weinig rendement halen. Door een hybride warmtepomp te installeren, kan je echter wel een warmtepomp technologie gebruiken en zo een aanzienlijke energiebesparing bekomen. Gemiddeld bedraagt de besparing door een hybride warmtepomp op een energiefactuur ongeveer 20 tot 25%. De hybride warmtepomp kan geïnstalleerd worden in alle woningen waar een gasaansluiting aanwezig is. Ook de huidige radiatoren blijven behouden, zodat er geen breekwerken nodig zijn. U kan het systeem echter even goed aansluiten op vloerverwarming.

Daarnaast is de hybride warmtepomp een zeer intelligent systeem, dat zelf weet welke bron de meest duurzame warmte levert. Daarom is de hybride warmtepomp één van de meest efficiënte warmtepompen op de markt.

Bekijk hier de handleiding voor een hybride warmtepomp van Daikin

Airco warmtepomp

Veca Energy plaats ook warmtepompen voor uw airconditioning. Een airco werkt volgens het principe van de koelmiddelkringloop. Daarin kunnen we 4 delen onderscheiden: een compressor, een condensor(het buitentoestel), het expansieventiel (capillair) en een verdamper.(het binnentoestel) Het hart van de airconditioner is de compressor die het koelmiddel door het gesloten systeem pompt. De compressor stuwt het vloeibare koelmiddel met hoge druk door het expansieventiel. Doordat het expansieventiel als een soort vernauwing werkt is na deze vernauwing de druk in het systeem lager. (verdampingsdruk) Het vloeibare koelmiddel wil bij deze druk gasvormig worden maar heeft daar verdampingwarmte voor nodig.

Deze verdampingwarmte wordt onttrokken aan de verdamper (binnentoestel). Het gevolg is dat de verdamper de lucht afkoelt die er doorheen stroomt. De ruimte waar de verdamper hangt zal dus afkoelen. Het koelmiddel is op het einde van de verdamper gasvormig. Het gasvormige koelmiddel wordt nu opgezogen door de compressor die het weer samenperst tot hoge druk. Bij deze druk wil het koelmiddel weer vloeibaar worden. Om vloeibaar te kunnen worden moet het gas condenseren tot vloeistof. Dit kan alleen als het gas zijn condensatiewarmte kan afgeven. Daarom laten we het gas door de condensor (buitentoestel) stromen waar de warmte wordt afgegeven aan de buitenlucht. Aan het einde van de condensor is het koelmiddel weer vloeibaar en wordt het weer door het expansieventiel geperst zodat de cyclus weer opnieuw kan beginnen. Een airconditioning produceert dus geen koude of warmte, hij verplaatst alleen warmte van binnen naar buiten.

Veca Energy uit Zonhoven is ook uw perfecte partner voor zonnenpanelen, isolatie, zonneboilers en gasketels. Contacteer ons vandaag nog en vraag een gedetailleerde offerte aan. Wij geven u graag gericht advies. Voor storingen kan u ons dagelijks 24 uur op 24 bereiken.

Back to Top